Zoneminder on Synology DS220+

Support for the docker image maintained by dlandon
Post Reply
tropisch
Posts: 5
Joined: Mon Feb 15, 2021 10:58 am

Zoneminder on Synology DS220+

Post by tropisch » Fri Feb 19, 2021 2:04 pm

Edit:
Seems like it wasnt the best idea to use german in an english board.
Here is my edit in english with solution. Hope it helps someone having the same problem.

Problem:
- Only 1 of three cameras works (all compatible with ZM: Reolink E1 Pro, Instar HD5907, TP-Link c200)
- all cameras streams can be watched via VLC Player
- /dev/shm is at 100%
- everything installed via Synology Gui and no changes in any settings via synology gui

The Problem was the dev/shm at 100%
i solved it by increasing it via ssh
Found a guide from another user somewhere in the forum:
1. SSH into your Synology
2. Stop docker service: sudo synoservice --stop pkgctl-Docker
3. Make yourself su (be really careful!): sudo su
4. Cd into your docker container, which should be located in /volume1/@docker/containers/CONTAINER ID
5. Open hostconfig.json: vim hostconfig.json
6. Change "ShmSize" to your preffered value, 1GB="ShmSize":1073741824 (see Quick Guide for Vim below)
7. Save hostconfig.json
8. Exit su: exit
Start docker Service: sudo synoservice --start pkgctl-Docker

Quick Guide for vim noobs like me:
do "/shm" + enter to find the parameter in that file
hit i to go in the insert/edit mode
delete old number and replace it by 1073741824
hit escape
type: ":wq!" to save and exit the editor. dont forget the ":" when doing the ":wq! magic.

With this setting, my zonemaster works fine on my synology 220+ with 2gb Ram with /dev/shm at about 30% with 3 cams.

-------

Hallo zusammen,
ich bin recht neu in dem Thema und denke, dass ich irgendwo einen grundlegenden Fehler habe.
Folgendes Problem:
Auf meiner Synology Nas läuft docker + zoneminder. (Netzwerk = Bridge)
Die Installation erfolgte über die GUI von Synology/Docker.
Ich kann genau eine Kamera (Reolink) händisch hinzufügen.
Eine zweite TP-Link c200 oder Instard HD5907 nicht. (Roter Kreis & Not Running)
Alle Kameras lassen sich jedoch über VLC problemlos anzeigen.

Außerdem fällt folgendes auf:
/dev/shm: ist konstant bei 100%
Die ONVIF suche (Probe ONVIF Presets) findet nichts.
LOG leuchtet Rot, aber wenn ich drauf klicke werden keine Einträge angezeigt.

Ich befürchte, dass ich grundsätzlich etwas falsch mache, da die eingesetzten Kameras laut diverser Foren eigentl. Funktionieren sollen.
Ich bin absoluter Docker Neuling und natürlich ratlos ;)

Hat jemand einen hilfreichen Tipp für mich?

Post Reply

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 5 guests